Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Parkteatern blir av även i år – men bara på Djurgården

Unga Dramatens "Lille girige" är en av föreställningarna i årets Parkteatern.
Unga Dramatens "Lille girige" är en av föreställningarna i årets Parkteatern.

Parkteatern blir av även även i år med start 1 juli i Galärparken.
Snart släpps biljetterna som är gratis, men som måste bokas på förhand.

ANNONS

Under våren har det varit osäkert om Parkteatern skulle bli av under 2020. Men nu står det klart att det blir teater på en nybyggd scen i Galärparken på Djurgården.

Årets program spelas för förskoleklasser och barnfamiljer med max 50 personer i publiken.

– Vanligtvis är uppmaningarna innan föreställningarna startar ”träng ihop er och paxa inte platser!”. I år blir det alltså tvärtom. Men med veteraner som clownen Manne och Marionetteatern på repertoaren blir mycket som vanligt, säger Albin Flinkas, konstnärlig chef på Parkteatern i ett pressmeddelande.

Roligt och tryggt

Under årets sommar måste man dessutom boka sina platser på förhand på nätet, men entrén är fortfarande fri.

– Vi har spelat för barn sen 40-talet och med många på hemester känns det nu ännu viktigare att bidra till en kul sommar om än i det lilla. Platsbokningen är en förutsättning för att vi ska kunna garantera att det roliga känns tryggt också, säger Albin Flinkas.

Biljetterna släpps veckovis med start den 24 juni klockan 8.00 och det är först till kvarn som gäller. Första föreställningen hålls 1 juli.

Förutom Clownen Manne blir det även Dockteater Tittuts ”Vill ha hund” och Unga Dramatens ”Lille girige”. I augusti är det premiär för Marionetteaterns Gruffalon. Nytt för i år är också minimusikalerna ”I vår sånglåda” och ”Fjärilar i magen”.

Galärparken, Stockholm, Sverige