Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Här är stans bästa platser att ragga på

Det är inte bara på krogen man får ragg i Stockholm, så se dig om och öppna dina raggsinnen. Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg listar stans bästa ställen att få hugg – och en plats du bör undvika.

I en ny undersökning tipsar en dejtingapp om vilka ställen i Stocholm det finns flest singlar på. Stortorget i Gamla stan och Centralstationen toppar. Men bara för att det finns många singlar på en plats betyder det inte nödvändigtvis att det är ett lämpligt ställe att ragga på. Turistträngseln i Gamla stan och förseningsfrustration på pendelperrongen är inte alltid det bästa grundupplägget för en lyckad flirt.

Allt om Stockholms relationskrönikör Sofie Strandberg har några egna tips på platser som passar dig som känner dig modig, har en bra hårdag och är sugen på kärlek.

På tunnelbanan

Sofie: ”Undviker du rusningstiden är tunnelbanan ett perfekt ställe att ragga på. Här sitter du nära andra människor och det är väldigt enkelt att ta kontakt om man ser någon som verkar intressant. Och skulle du börja prata med någon som verkar underbar, ja då får du kanske skippa att hoppa av vid din station och åka vidare tills ditt ragg ska gå av för att fortsätta snacka och kanske till slut be om ett mobilnummer.”

Skilsmässobaren Riche

Sofie: ”Restaurang Riche är över lag ett bra raggställe – både i restaurangen och lilla baren. Men om du vill vara säker på att få till det så placerar du dig i skilsmässobaren som är bardelen mellan restaurangen och lilla baren. Får du inte ragg här har du antagligen en fuldag eller en ring på fingret – för ser du någorlunda okej ut och inte har en ring på fingret får du GARANTERAT hemsläp härifrån.”

Utanför stan

Sofie: ”Att åka utanför tullarna kan liknas vid en jäkligt billig charterresa. Du lämnar ditt trygga område där du bor eller går ut annars och beger dig ut i ny raggterräng. Här kan du leva ut, slappna av och framför allt träffa nya människor som du inte springer på var och varannan dag. Perfekt för dig som fastnat i gamla ragghjulspår och behöver testa något nytt.”

Humlegårdsparken

Sofie: ”På våren och sommaren är egentligen är de flesta parker i stan bra ställen att få napp om du är raggsugen. Tänk dig en ljummen sommarkväll när du och polarna köpt med er några flaskor rosé och sätter er i parken. Givetvis har ni glömt vinöppnaren och du måste ta ett varv i parken för att få tag i en. Det här är ett utmärkt tillfälle att ta kontakt med den heta killen eller tjejen som sitter på filten intill er. Och får du inte napp finns det en hel park full av andra potentionella ragg med vinöppnare. Även Tantolunden och Långholmen är bra ställen att ragga på. ”

I mataffären

Sofie: ”Det kvittar om det är Hemköp, Ica eller Coop – mataffärerna är grymma ställen att ragga på. Speciellt stora butiker. Hemköp vid Åhléns City, NK Saluhall eller Ica på Folkungagatan är några bra exempel på stora butiker med mycket folk. I mataffären finns hundra samtalsämnen att avhandla med främlingar. Ställ dig vid rengöringshyllorna mellan fönsterputsen och tvättmedlet om du är ute efter en pedantisk person, gillar du myskvällar med film hänger du givetvis vid lösgodiset och är du en dejtingsugen vegan är grönsaksavdelningen platsen för dig.”

VARNING! På bion eller teatern

Sofie: ”Det finns usla ställen i stan som du bör undvika om du är sugen på ragg. De flesta som går på bio eller teater är där med en dejt eller med sin partner. Så att få napp här är lika liten chans som att solen skiner på midsommar.”

Här läser du Sofies blogg Citybloggen

Stockholm, Sverige