Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Punanis sommar: Amning och krossad alvedon

Nanna Hallberg ammar sonen Tycho på Babylon "trots att de inte gillar ammande kvinnor".
Nanna Hallberg ammar sonen Tycho på Babylon "trots att de inte gillar ammande kvinnor".

Ammning, snortad rosenrot och krossad alvedon. Här är vad Nanna Hallberg – skaparen av radioteatern Punani_99 – kommer att göra i sommar. Och varför den kommer att bli riktigt tråkig.

ANNONS

Förra sommaren gjorde hon egent­ligen ingenting annat än att festa. Nästan inget­ jobb, ingen skola, inget ansvar. Men som nybliven mamma kommer Nanna Hallberg – enligt henne själv – ha en riktigt tråkig sommar. Fika, amma, jobba lite. Men mest vara ledig.

Hon är dock inte helt övertygande. Dagen efter intervjun ska Nanna nämligen stå på ett bord på en klubb och bjuda främlingar på white russian-shots gjord på sin egen bröstmjölk.

När det väl blir
soligt lever hela
staden upp, som
i en klyschig
kvartersfilm.

Nanna Hallberg

Eller egentligen inte Nanna, utan karaktären hon skapat för sin radioteater: Punani_99.

– I morgon börjar jag spela in säsong två. Punani tror sig bland annat ha hittat en ny bantningsmetod: Att amma. Man blir smal samtidigt som man får stora bröst!

Till radioteatern har hon skapat ett fiktivt instagramkonto där bilder på ­karaktärens sena festkvällar, fulla kokain­påsar och en marijuanabeklädd bebis älskas av många. Även om just den marijuanabeklädda bebisen visade sig vara något svårsmält.

– Några skånska moralister som har en studentradio lackade mest – typiskt 19-åriga självgoda hipsters.

– Vet du vad jag också hatar? Folk som typ flyttar till New York för att Stockholm är ”för litet” för dem.

Stockholm som sommarstad ger hon tio av tio poäng. Mest för det dåliga vädret.

ANNONS

– När det väl blir soligt lever hela staden upp, som i en klyschig kvartersfilm. Alla klär sig tokigt och badar överallt. Hatar i och för sig att bada, duschar knappt, men älskar att sola. Blev så inspirerad av Lill-Babs. Hon var så otroligt snygg hela vägen, jag vill också ha sådan läderhud.

Nanna Hallberg Punani

Nanna Hallberg på Babylons uteservering. Foto: Wilhelm Jaresand

En perfekt sommardag vaknar hon, ammar, tar en promenad med mamma runt Årsta och går till krogen Babylon.

– Trots att de inte gillar ammande kvinnor. Sen skapar jag dålig stämning på Bleck genom att stirra ut de som ­röker och sen går jag och lägger mig. Riktigt trist.

Punanis perfekta sommardag då?

– Hon har festat till tio på morgonen och går raka vägen till kaffis. Testar olika preparat som går att köpa på apoteket. Snortar mortlad rosenrot, testar hur det är att blanda koffeintabletter med dextrosol. Sen går hon till Riche eftersom det är enklast att drinkludra där och hamnar till slut på något openair och säljer krossad alvedon som kokain för att ha råd med ecstacy!

Fakta

Nannas 3 bästa tips i Sommarstockholm:

  1. Alla ställen utan uteservering ”Jag hatar att sitta ute på sommarkvällar. Svinkallt, man får urinvägsinfektion – och ibland myggbett.” Adress: Inomhus.
  2. Storkyrkans torn ”Jobbade som vaktmästare i Storkyrkan förut och tog alltid upp polare dit och drack vin. Stans sjukaste utsikt!” Adress: Trångsund 1, Gamla stan.
  3. Millesgården ”Blev förvånad över hur fint det var när jag gick dit!” Adress: Herserudsvägen 32, Lidingö.

 

Stockholm, Sverige