Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

40 restauranger dyker upp på Lollapalooza

Matfestival på Lollapalooza
Foodtrucks och kändiskockar på Lollapalooza.

Festivalen bjuder in massor av kockar för att laga mat från världens alla hörn på Gärdet.

Lollapaloozafestivalen har bjudit in flertalet kändiskockar från Stockholm för att laga mat på musikfestivalen på Gärdet i slutet av juni.

Det handlar exempelvis om Filip Fastén som flyttar ut Gyldene Freden som lämnar Gamla stan för att etablera en krog på festivalområdet. Fasténs kollega från Agrikultur, Joel Åhlin dyker också upp, precis som fiskspecialisten Malin Söderström och Nooks Claes Gränsjö.

För att käka maten, måste du dock lösa biljett till festivalen.

Om det är ett marknadsföringstrick för att locka foodies och andra matintresserade må vara hänt. Men det går inte att förneka att det är många bra kockar och krogar på samma lilla yta.

Fakta

En egen matfestival

Inne på festivalområdet kommer det finnas en egen matfestival med olika avdelningar

Chef’s Market: Ett tiotal framstående kockar att tillaga mat framför ögonen på festivalbesökarna. Här hittar man Karshamra Mat & Trädgård och  Kocklandslaget.

 Street Food Market: Foodtrucks som Indian Street Food, Avocado Truck, Bun Bun, The Good Gringo och många fler.

Wine Garden – Ett område dedikerat för vindrickarna. Upptäck nya viner från ett tiotal vinhus från olika delar av världen och delta i provningar. (Inom kort presenteras även en jättesatsning för festivalens ölälskare!)

Lolla House Chefs – Lollas stora matserveringar kommer att fokusera på finpizza och hamburgare signerade av festivalens egna huskockar – Göran Svartengren (Svartengrens) och Max Duhs (NOOK).

Gyldene Freden – Gyldene Freden med Filip Fastén i spetsen lämnar Gamla Stan för första gången sedan 1700-talet för att etablera en helt egen restaurang inne på festivalområdet.

Lollapalooza Stockholm, Stockholm, Sverige