Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nio roliga gratis-event i januari

Livsbistron arrangerar kulturkväll på Berns och hiphopartisten Quinn XCII spelar på Obaren.
Livsbistron styr kulturkväll på Berns och hiphopartisten Quinn XCII spelar på Obaren.

Från yoga, till konstutställningar, livejazz och en amerikansk hiphopspelning. Här är nio roliga gratis-event i fattigjanuari.

ANNONS

Regina Lunds konstutställning

Skådespelerskan och konstnären Regina Lund ställer ut sin konst. Till och med 24 januari kan du uppleva utställningen som går under namnet ”Jag älskar dig för alltid” på Galleri Ekvall+Törnblom på Hornspuckeln i Stockholm.

När: Tisdag–torsdag, klockan 12-18, samt fredag–söndag klockan 12-16
Var: Hornsgatan 36


Prova på långfärdsskridskor

På Östermalms IP kan du till slutet av februari testa på långfärdsskridskor med Stockholms skridskoseglarklubb (SSSK) på tisdagar. Klubben visar dig hur det går till och hjälper dig att komma igång, dessutom kan du låna skridskor. Gratis och ingen föranmälan krävs.

När: Tisdagar, 16 och 23 januari, klockan 19.00-20.30
Var: Östermalms IP, Fiskartorpsvägen 2


Vernissage – Ulla Wiggen på Belenius 

Genom åren har hon avbildat insidan av elektroniska apparater med sin konst, men sedan 2012 arbetar hon med målningar som avbildar människokroppens insida. På torsdag är det vernissage för den svenska konstnären Ulla Wiggens soloutställning på Belenius Gallery. Fri entré.

När: Torsdag, 18 januari, klockan 17.00-20.00
Var: Belenius, Ulrikagatan 13, Östermalm

ANNONS

Så bränner du sista hundringen på bästa sätt


Yoga och meditation

Testa på yoga, djupavspänning och meditation när Skandinavisk Yoga och Meditationsskola i Vasastan bjuder in till gratis introduktion och provlektion. Ingen bokning behövs, det enda du behöver göra är att bära löst sittande kläder och inte äta en större måltid 3-4 timmar innan passet. Åldersgräns 15 år.

När: Fredag, 19 januari, klockan 17.15-19.05
Var: Skandinavisk Yoga och Meditationsskola, Västmannagatan 62


Aurora Brännström Trio live på Dramatenbaren 

I Dramatens gamla biljettkontor huserar Dramatenbaren, här bjuds det varje fredag och lördag på DJ:s och livemusik. På fredag är det  Aurora Brännström (sång), Ludvig Lundgren (piano) och Mårten Korkman (bas) som står på scen. Då bjuds det på gamla klassiska jazzlåtar. Fri entré.

När: Fredag, 19 januari, live klockan 21.00
Var: Dramatenbaren (ingång via Dramatens huvudentré och till vänster), Nybroplan


Reflektioner i Spegelsalen

Stockholms nya kulturklubb Livsbistron ställer till med sin andra kulturafton någonsin. Temat för kvällen är ”Reflektioner”. Det speglas genom konstinstallationer, en levande stråkkvartett och mycket mer. Allt i samspel med vimlet från Berns, Spegelbaren. Fri entré. Åldersgräns 18.

När: Fredag, 19 januari, från klockan 17.00
Var: Spegelbaren på Berns, Berzelii Park


Kings Comedy på Kings Table

På söndag är det standup-klubb på Kings Table med både nya och rutinerade komiker på scenen. Johannes Hakala är värd för kvällen. Entrén är gratis. Åldersgräns 18 år.

När: Söndag, 21 januari, klockan 20-22.
Var: Kings Table, Sveavägen 64


Quinn XCII på Obaren

Med en utsåld turné på hemmaplan vänder den amerikanska artisten Quinn XCII (92 = året han föddes) blicken mot Europa. Den 22 januari kommer han till Stockholm för en konsert på Obaren som andas hiphop, pop och soul med elektronisk touch. Inträdet är fritt.

När: 22 januari, live klockan 21.30
Var: Obaren


Livejazz på Brasserie le Pot

På onsdagar bjuder Brasserie le Pot in till kvällar med livejazz. Dagen innan löning är det pianisten och sångerskan Anna Nygren som spelar. Inträdet är fritt.

När: Onsdag, 24 januari, klockan 20.00-22.30
Var: Brasserie le Pot Karlbergsvägen 52

Stockholm, Sverige