Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Samarbete med naturen på ny krog i Sibirien

Erik Wikström, Niklas Näselius och David Arvidsson på nya krogen Prospero i Vasastan
Prestigelöshet är viktigt för gänget bakom krogen Prospero.

Fast meny bestående av råvaror i säsong och naturviner. Det är nya krogen Prospero i ett nötskal.

ANNONS

I en kafélokal på Roslagsgatan har de gamla kollegorna Eric Wikström, Niklas Näselius och David Arvidsson startat en restaurang. Deras gemensamma bakgrund är jobb i hop på ställen som 19 glas, Centan i Bagarmossen, The Farm i Frihamnen och Rosendals trädgård.

– Lägger man ihop de ställena får man en rätt bra spegling av det vi vill göra hos oss, säger Eric över telefon ett par dagar innan krogen öppnar för första gången.

Fast meny

Konceptet är säsongsbetonade råvaror, svenska smaker, naturviner och en förutbestämd meny. För en femhundring får gästerna ungefär sju rätter i varierande storlek och att de valt att servera sin mat i en fast meny handlar dels om att de på så sätt tycker att de kan ge sina gäster den bästa upplevelsen. Men också, understryker Eric, ett sätt att slippa svinn.

– Genom att vi vet hur rätterna ser ut och att alla beställer samma kan vi undvika att beställa hem för mycket och vi slipper slänga mat.

Samklang med naturen

Namnet på den nya krogen i Sibirien är Prospero, från latinets fruktbar. Men det är också en blinkning till trollkarlen med samma namn i barnfilmen Resan till Melonia, han som hämtar sina magiska krafter från naturen.

Att de öppnar på en av Stockholms mest ambitiösa kroggator är inget de räds för.

– Nej det ser vi som ett lyckokast; att vi fick en lokal i rätt storlek, centralt men inte i city och på en plats där det redan finns bra restauranger.

Prospero öppnar fredag 5 april och ligger på Roslagsgatan 21. Restaurangen drivs av Erik Wikström, Niklas Näselius och David Arvidsson. 

ANNONS
Roslagsgatan 21, Stockholm, Sverige