Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Fixa semesterkänsla – utan att bli pank

Minigolf är den perfekta sysselsättningen i semestertider. Här hos Golfbaren i Aspudden.
Minigolf är den perfekta sysselsättningen i semestertider. Här hos Golfbaren i Aspudden.

Testa sydamerikanskt käk för en rimlig peng eller gå på stand up och teater - helt gratis. Allt om Stockholm tipsar om billiga men somriga nöjen som du kan underhålla dig med utan att bli ruinerad.

Minigolf och boule

Det kvittar om du är singel, lever familjeliv eller är på första dejten – minigolf och boule är perfekt att underhålla sig med i Sommarstockholm. Det är dessutom både roliga och billiga nöjen. Golfbaren Aspudden och Kristineberg har båda mysiga banor och även enklare mat och dryck. En minigolfrunda kostar 100 kr för vuxna, 80 kr för ungdom/student och 60 kr för barn. Även Boulebar finns på flera mysiga ställen i stan – bland annat i Tantolunden och i Rålambshovsparken. Där kan du spela för 150 kr per person i 90 minuter eller köra en skräddarsydd mat- och boulekombination från 250 kr.

Adresser:
Golfbaren Aspudden – Hövdingagatan 14, Hägersten
Golfbaren Kristineberg – Hjalmar Söderbergs väg 10b, Kungsholmen
Boulebar Tantolunden – Tantogatan 85, Södermalm
Boulebar Rålambshovsparken – Smedsuddsvägen 2, Kungsholmen

Pris:
Mellan 100 – 150 kr för en minigolf- eller boulerunda


Picknick i Skärgården

Att dra ut till Stockholms vackra skärgård behöver inte bli en dyr historia – det gäller bara att vara lite budgetmedveten. För en mysig helkväll – fixa en smarrig picknickkorg hemma med lite ost, chark, en flaska rosé och en filt. Sen är det bara att ta båten ut till någon skärgårdsö, till exempel vackra Fjäderholmarna som bara ligger 30 minuter från stan. Ta en promenad i de fantastiska omgivningarna och hitta en plats att avnjuta picknicken – förslagsvis med utsikt över vattnet och solnedgången.

Pris:
Tur & retur 145 kr med Strömma till Fjäderholmarna


Stand up, bio och teater

Att gå på teater och andra kulturevenemang brukar kosta en hel del. Men i sommar finns mängder av ställen att besöka där du inte behöver betala en spänn för att uppleva lite kultur. Parkteatern har en uppsjö av tillställningar (livemusik, teater och dans) på olika platser runt om i stan. Är bio din kultur-melodi får du inte missa sommarbion i Rålambshovsparken där det är 80-talstema och filmer som Dirty Dancing och Det stora blå visas under bar himmel.
Vill du få dig ett gott skratt är det gratis stand up alla dagar i veckan hela sommaren på Big Ben och även en hel del gratisshower på Kings Table.

Adresser:
Big Ben stand up – Folkungagatan 97, Södermalm
Kings Table stand up – Sveavägen 64, City
Parkteatern – Olika adresser
Sommarbio – Rålambshovsparken Smedsuddsvägen 6, Kungsholmen

Pris:
0 kr


Exotiska restauranger

Låtsas att du lämnat Stockholm för en stund och befinner dig på en mer exotisk plats – varför inte någonstans i Sydamerika? På den brasilianska restaurangen Boteco da Silvania vid Kungsholms strand kan du äta genuint brasilianskt käk som friterad polenta, kycklingpiroger och vitlöksscampi. ”Salgados”-rätterna (brasiliansk tapas) ligger mellan 55 – 105 kr vilket är extremt prisvärt. Även den latinamerikanska restaurangen Cantina Real vid Hornstull är ett riktigt toppenställe om du vill äta god mat till ett bra pris och samtidigt låtsas att du är någonstans i Venezuela eller Peru. Här ligger de flesta rätterna under hundringen.

Adresser:
Boteco da Silvania – Kungsholms strand 173, Kungsholmen
Cantina Real – Lindvallsgatan 11, Södermalm

Pris:
Tapasrätter mellan 55 – 120 kr

Stockholm, Sverige