Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Gift er på Sjöhistoriska på Alla hjärtans dag

Sjöhistoriska riggar upp för drop in-vigslar den 14 februari.
Museichefen Hans-Lennart Ohlsson kör drop in-vigslar på Sjöhistoriska 14 februari.

Sjöhistoriska riggar upp för drop in-vigslar den 14 februari. Vigselförrättare blir museichefen Hans-Lennart Ohlsson.
– Framför allt vill vi passa på att fira kärleken, säger han i en kommentar.

ANNONS

I populärkulturens värld är det inte ovanligt med par som ingår äktenskap på öppet hav, därifrån härstammar myten om kaptenens rätt att viga.

Något som inte är en myt är att Sjöhistoriskas museichef Hans-Lennart Ohlsson kommer att agera vigselförrättare på Alla hjärtans dag på torsdag, när museet öppnar för drop in-vigslar.

 

– Det blir lite som att vi kompenserar för kaptensmyten. Men framför allt vill vi passa på att fira kärleken. Dessutom har vi en fantastisk byggnad för fina vigslar, säger Hans-Lennart Ohlsson i en kommentar.

Den 14 februari har du alltså chansen att gifta dig i museets sal, med akterspegeln från Gustav III:s fartyg Amphion i centrum, som kommer att dekoreras med blommor och bröllopsbåge.

Allt som krävs är att du och din tilltänkta make eller maka är över 18 år, har med er giltig hindersprövning och legitimation. Vittnen finns på plats om det behövs, men egna är också välkomna.

När: 14 februari klockan 10-17. Fri entré och vigsel. Anmälan görs i entrén samma dag, eller via bokningen för en specifik tid
Var: Sjöhistoriska, Djurgårdsbrunnsvägen 24, Östermalm

Sjöhistoriska museet, Stockholm, Sverige