Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Skivbutiken Pet Sounds startar ny musikplattform

Niklas Berg har jobbat på Pet Sounds sendan 2012 och är en av initiativtagarna till den nya musikplattformen.
Niklas Berg är en av initiativtagarna till den nya musikplattformen Pet Sounds Paper.

Skivaffären Pet Sounds har varit en institution på Södermalm sedan 90-talet. Nu lanserar bolaget en helt ny musikplattform med filmade live sessions, musikpoddar, webbradio och artiklar.
– Du kommer att kunna hitta mycket roligt som har med musik att göra, säger Niklas Berg, som är en av de som står bakom plattformen.

ANNONS

Pet Sounds som funnits på Söder sedan 1993 är en av få butiker som säljer nya plattor som överlevt skivdöden. Nu gör skivbutiken en ny satsning och lanserar Pet Sounds Paper, en digital musikplattform med flera olika delar.

Niklas Berg som har jobbat i butiken sedan 2012 är en av initiativtagarna.

– Det är något vi har funderat på ganska länge. Vi har lyckats få så många kontakter genom åren, så nu tänkte vi att det var dags att att börja dra i dem, säger han.

Ett svenskt ”tiny desk”

Bland annat kommer man att producera filmade artistuppträdanden i stil med den amerikanska mediaorganisationen NPR:s ”Tiny Desk”-format – fast för vår del av världen.

Tanken är att spela in fyra sessions i månaden med svenska såväl som internationella artister, som då kör tre låtar live i butiken.

– Det är ganska ambitiöst men vi har redan spelat in sex stycken som är klippta och klara och så har vi sex till artister inbokade framöver. Skivbolagen hjälper gärna till, det blir ju ett sätt för dem att visa upp sina artister också, säger Niklas Berg.

Livekonserter i butiken

Live-gigen kommer att sändas via musikplattformen och Pet Sounds Youtube-kanalen. Vissa gånger kan det även finnas chans för allmänheten att se inspelningarna i butiken.

ANNONS

– Ibland kommer vi att bjuda in folk, ibland är det skivbolagen. Men har man tur så det står någon här och spelar när man kliver in.

Dessutom kommer man att samarbeta med Obaren, Riche och Brillo och filma utvalda showcase och konserter på krogarna under namnet PetSounds@.

Podd, radio och ”tidning”

Plattformen kommer även att innehålla en podcast med fokus på musik, där musikprofiler som Marimba Roney, Dan Backman, Eye N I, Tina Rosenfink, Gustav och Viktor Norén agerar programledare och bjuder in gäster.

Under namnet PetSounds Saturday’s startar man också sin egna radiokanal och till sist blir det en redaktionell ”first page” med krö­nikor, essäer, recensioner och reportage från journalister med koll.

– Du kommer att kunna hitta mycket roligt som har med musik att göra i många olika former, säger Niklas Berg.

PetSounds Paper lanseras 1 maj på petsounds.se

Pet Sounds, Skånegatan, Stockholm, Sverige