Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Skyll inte på andra när du förlorar”

Joakim Akterhall på en Dota 2-turnering i Frankfurt.
Joakim Akterhall på en Dota 2-turnering i Frankfurt.

Dota 2-proffs och trefaldig Super Smash Bros-mästare!
Joakim ”Akke” Akterhall ger tips på hur man blir en vass gamer, vad man bör undvika och vilka Smash Bros-karaktärer som egentligen är bäst.

ANNONS

Smash Bros är ju ett spel som många slö-spelar. Vad fick dig att ta det på större allvar och inte bara se det som en kul grej?

– Jag har en tendens att alltid försöka bli bra på spelen jag kör så Smash Bros var inget undantag. Eftersom det spelet alltid var med i Nintendo-SM så behövde man vara duktig på det för att ha chans att vinna. Sverige har även länge haft ett relativt stort och aktivt Smash-community med spelträffar och tävlingar som var väldigt roligt att åka på för gemenskapen.Du har vunnit stora turneringar i Dota och tagit hem SM i Super Smash Bros tre gånger. Vad är hemligheten till att bli riktigt bra inom gaming?

– En väldigt stor anledning till att jag kunde prestera så bra var att jag hade många kompisar jag kunde spela och träna med. Man hjälpte varandra att komma på nya strategier, hitta genvägar och så vidare. Det är oftast svårt att se sina brister själv. Idag är det lite lättare att kunna bli bra själv eftersom det mesta finns på internet.

Finns det några knep för att bli bättre eller något vanligt misstag alla nybörjare gör?

– Det är träning, träning och träning som gäller! I lagspel är det ofta vanligt att man skyller på sina medspelare när man förlorar men om man verkligen vill bli bra på ett spel så gäller det att fokusera på vad man själv kan göra bättre istället för att bara hitta misstag hos andra. Kolla på en replay när man själv spelat och analysera vad man gör rätt/fel är en bra början samt kolla på streams på Twitch när en duktig person spelar är väldigt bra.

Vilka karaktärer tycker du är bäst och vilka är lättast att bli bra med?

ANNONS

– Mina favoriter i Super Smash Bros är Sheik, Fox och Falco men vilka som är bäst är rätt svårt att säga, det är en konstant diskussion där Fox anses som bäst just nu, men den lättaste karaktären att bli bra med är nog Sheik.

Årstaängsvägen 13G, 117 75 Stockholm, Sverige