Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Pizzaslicar på menyn när 800 grader öppnar på Söder

800 grader öppnar på Kocksgatan.
Den 10 december öppnar den nya pizzerian, där den stora ugnen fick plats med en millimeters marginal.

I ett hål i väggen på en bortglömd gatstump hittar du snart New York-slicade pizzor.
– De enklaste pizzorna är bäst, säger krögarna Anders Östblom och Oskar Montano.

ANNONS

Runt hörnet från Götgatan, på den del av Kocksgatan som skrämmer artisten Pernilla Wahlgren ska gänget bakom succépizzerian 800 grader i Vasastan öppna nytt.

I en lokal som rymmer 16 sittplatser och tre stora pizzaugnar ska man langa pizza slicar på samma sätt som i New York. Det vill säga snabbt och otvunget.

– Jag har bott i Rom och ätit massor av pizza där men jag måste ändå säga att New York är den roligaste pizzastaden. Vi var nyss där på en inspirationsresa och åt sjukt mycket olika slicar, säger Oscar Montano som äger och driver 800 grader med  Anders Östblom.

Vad tar ni med er därifrån? 

– Hela upplevelsen, hur man liksom tar en pizza i farten och att de bästa pizzorna är de enklaste pizzorna egentligen. Även om många i New York gör riktigt avancerade grejer är det på Norm’s och Joe’s som det är bäst tyckte vi, säger Oscar.

Krispigare deg

Till skillnad från den napoletanska pizzan som skjutsas  in i ugnen i 90 sekunder ska pizzan här få vara inne lite längre, för att degen ska bli lite krispigare och till det kommer man servera lite öl och lite vin.

Även det amerikanskt?

ANNONS

Nej, alltså detta är ingen amerikansk pizzeria. Vi tar med oss slicen från New York och sen gör vi en egen variant.

800 grader öppnar på Kocksgatan 3, i Tinos pizza och kebabs gamla lokaler.

10 december är det premiär.

 

Kocksgatan 3, Stockholm, Sverige