Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Sommarfestivaler i Stockholm ställs in – siktar på 2021

Mike, Vane och Alejandrina från El Salvador besöker Lollapalooza
Det blir inget Lollapalooza på Gärdet i sommar.

Coronapandemin har resulterat i flera inställda konserter. De senaste veckorna har vi också fått trista besked gällande festivalsommaren då bland anndra Lollapalooza Stockholm, Gather Weekender och Sthlm Americana har ställt in.
Men varför sörja det som aldrig blev? Arrangörerna har redan börjat planera för nästa sommar.

ANNONS

Lollapalooza Stockholm (Inställt)

Skulle ha ägt rum den 26-28 juni på Gärdet i Stockholm men tvingas nu flytta till nästa sommar. Zara Larsson, Post Malone och Kendrick Lamar var några av de stora namnen som skulle spelat på årets Lollapalooza i Stockholm, men Live Nation har nu gått ut med att den ställs in på grund av coronaviruset. Nytt datum för Lollapalooza är 2–4 juli 2021 – och Pearl Jam är redan klara för nästa års festival.

De som har köpt biljetter för årets festival kommer kunna använda dessa under nästa år. Om man önskar går det att få tillbaka pengarna också. 

Sthlm Americana 2020 (Inställt)

STHLM Americana hade artister som Sarah Klang, Maple & Rye, Baskery, Ian Noe, Jaime Wyatt, Shooter Jennings, Colter Wall, Courtney Marie Andrews och Lucinda Williams på spelschemat skulle arrangerats på Münchenbryggeriet 13-14 juni.

Den 15 april kom beskedet in via eventsidan att festivalen ställs in. Istället siktar man på att leverera en ännu bättre festival juni 2021.

”För tillfället arbetar vi hårt med att flytta fram så många artister vi kan till nästa sommar. Vi återkommer med exakta datum, och mer information så fort det är klart. Köpta biljetter 2020 gäller givetvis 2021″ skriver arrangörerna på Facebook.

Gather Weekender (Inställt)

Även Gather Weekender i Stockholm har nu släppt planerna på att kunna genomföra festivalen den 29 maj som planerat. De hade bokat till sig flera heta namn som The Blaze, The Avalanches och Octavian, men har nu börjat planera för nästa år istället.

”Vi har redan börjat kolla på Gather Weekender 2021 och räknar med att kunna presentera ett riktigt starkt program. Så håll ögonen öppna!” skriver de på Facebook. 

Biljettköpare ska ha fått mail om återköp.

ANNONS
Stockholm, Sverige