Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Hit tar du sommarflörten på romantisk dejt

Med utsikt över vattnet, solnedgång och vacker omgivning kan du räkna med en lyckad kväll.
Med utsikt över vattnet, solnedgång och vacker omgivning kan du räkna med en lyckad kväll.

Stockholm är en stad med massor av romantiska platser – speciellt under sommaren. Här listar Allt om Stockholms krönikör Sofie Strandberg sina favoriter att ta med dejten till i sommar.
– Rosendals trädgård känns aningen fantasilöst, men det funkar, konstaterar hon.

ANNONS

Klippor och solnedgång

Fyll picknickkorgen med godsaker och ta med en filt, sen är det bara att ta din dejt under armen och bege er till Vintervikens klippor. Det här är en riktig pärla att ta med första dejten då det inte är särskilt klyschigt utan bara en väldigt fin plats i Sommarstockholm.

Med utsikt över vattnet, solnedgången och vackra omgivningar kan du räkna med att det här blir en lyckad kväll – förutsatt att den du tar med dig är någon du gillar då…

Pittoreska kvarter

För en lite annorlunda sommardejt – ta röda linjen söder om söder och upplev pittoreska Midsommarkransen i sommarskrud. Här kan ni vandra omkring hand i hand bland charmiga hus, fin natur och besöka små butiker som erbjuder allt från inredning till secondhand-kläder. Det finns även en hel del ställen att stanna till på för att pausa. För en dagsdejt är en lunch på Svenska Sushiköket eller kaffe på ABC Café en bra idé. För en öl eller middag är Restaurang Landet eller Tre vänner mysiga alternativ.

Fransk restaurangromantik

Det finns ju mängder av romantiska restauranger i stan, men vissa är mer romantiska än andra – och speciellt under sommartid. Grand Escaliers lummiga innergård är som gjord för en drink eller en mysig middag. Likadant är det med Lydmars intima terrass med utsikt över vattnet, den franska bistron Delikatessen med tvättlinor i taket eller innergården på Hallwylska där det känns som att man befinner sig på en uteservering någonstans i Frankrike.

Klassisk dejtpromenad

Att föreslå en fika eller lunch på Rosendals trädgård för dejten kanske känns aningen fantasilöst – men vad gör väl det när området praktiskt taget skriker romantik! Njut av en god lunch bland blommor och prunkande grönska för att sen förlänga dejten med en promenad runt Djurgården och dess vackra omgivningar.

Skärgårdsmys

Att ta sin dejt på utflykt till skärgården är en given hit – och Fjäderholmarna är ett perfekt alternativ att åka till då det bara ligger en halvtimme från city. Dela på en skaldjursplatå på någon av restaurangerna vid vattnet samtidigt som ni njuter av den magiska utsikten. För en lite mer laid-back dejt – skippa restaurangen och kör på en klassisk picknick med lite ost och vin någonstans med utsikt över vattnet.

Stockholm, Sverige