Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Sommarstockholm är magiskt”

Martin Johansson, också känd under artistnamnet Miss Inga
"Jag ska festa som om det vore fucking 1999!" säger Martin ”Miss Inga” Johansson.

Han ska bada på Lilla Essingen, festa som om det vore 1999 och gå klädd som Don Johnson i Miami Vice.
– På sommaren tar stockholmarna pinnen ur röven och blir helt plötsligt väldigt glada, säger Martin ”Miss Inga” Johansson.

ANNONS

Klubbprofilen Martin Johansson, också känd som dragartisten Miss Inga, -berättar för Allt om Stockholm vilka planer han har för sommaren i Stockholm.

– Mest ska jag hänga i ljuvliga Stockholm där jag ska sola, njuta och festa som om det vore fucking 1999! Men jag ska också resa lite, bland annat till
Berlin, Grekland, Malta, och Gotland.

Folk blir helt plötsligt
snygga, glada, tar ur
pinnen ur röven och
släpper loss lite så
fort solen tittar fram.

Martin Johansson

Martin berättar att den här sommaren ska bli lugnare än förra året. Då var han ny på jobbet hos Familjen Ahlbom (ägare av Hornhuset, Bistro Rigoletto, Solidaritet med flera) och gjorde över 30 shower som sidekick på Mange Schmidts turné.

Martin Johansson, också känd som dragshowartisten Miss Inga och en nattklubbsprofil i Stockholm ger sina bästa Sommarstockholmstips.

”Jag älskar att man kan bada lite varstans utan att behöva röra på sig alltför mycket”, säger klubbprofilen Martin Johansson, också känd under artistnamnet Miss Inga. Foto: Pekka Pääkkö

– När sommaren var över förra året såg jag snäppet fräschare ut än ett urskitet russin. Så i år blir det mer chill.

– Med det sagt så kommer jag även denna sommar göra några gigs med Mange, bossa över Backdoor, vara dj på Bistro Rigoletto med Tilde Fröling – där vi enbart spelar dängor från filmens värld – samt starta en ny mixad söndagsklubb ihop med Johan Stangenberg och Zeke Tastas på Solidaritet.

Hur tycker du att Stockholm är som sommarstad?

ANNONS

– Jag tycker att Stockholm är magiskt. Folk blir helt plötsligt snygga, glada, tar ur pinnen ur röven och släpper loss lite så fort solen tittar fram och temperaturen stiger över 14 grader. Sen älskar jag att man kan bada lite varstans utan att behöva röra på sig alltför mycket.

Finns det något du ogillar?

– Asså. Vissa turister som glider runt med sunkiga tischor, jeansshorts från Dressman och flip flops så att man ser deras ovårdade fötter. Det skulle man lätt klara sig utan. Man har fasiken inte jeansshorts eller flip flops i stan. Punkt.

Trots detta berättar Martin att han själv inte är så bra på just sommar-kläder, att det är svårt att få till en bra look. Men i sommar har han en ny plan för att -lyckas.

– Jag planerar att glida runt i härliga kostymer à la Don Johnson i Miami Vice och se helt smashing ut. Jag har redan investerat i några schyssta kostymer, så i år kanske jag lyckas med att se sådär nonchalant het ut som jag faktiskt vill. Om jag spenderar stora delar av juni-lönen på några skjortor i Prada-butiken så är jag ytterligare en bit på vägen…

Fakta

Martins 3 bästa tips i Sommarstockholm:

  1. Bada vid Lilla Essingen ”Här är det även nära till restauranger och en Ica-butik, som förvisso är smslån-dyr. Men jag hatar att inte ha nära till mat och andra bekvämlig­heter när jag badar.”
  2. The Green Queen ”Det här är en härlig pärla vid Mälarpaviljongen där man kan äta sjukt god vegetarisk mat och dricka riktigt goda viner.” Adress: Norr Mälarstrand 64, Kungsholmen.
  3. Barrio ”En takbar mitt i Hornstull som påminner om ett karibiskt Brooklyn. Typ. Kanske lite lätt bögöverdrivet – men toppen!” Adress: Hornhuset, Långholmsgatan 15B, Södermalm.

 

Hornhuset, Långholmsgatan, Stockholm, Sverige