Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Sportlovsguide: Museer, slalom och katter

Klappa katter, åk skidor och gå på museum på sportlovet.
Klappa katter, åk skidor och gå på museum på sportlovet.

Djupdyk bland havets djur och testa lasersvärdsspel på museum, dra ut i skidbacken och mys med katter. Vi guidar till sju aktiviteter att göra med hela familjen under sportlovet.

ANNONS
  1. Djupdyk på Naturhistoriska riksmuseet Mycket händer på Naturhistoriska under sportlovet. På fredag, 22 februari, är det kvällsöppet på museet (klockan 18-21) och utställningarna släcks ner så att du kan upptäcka polartrakternas och havets djur med ficklampa. Tävla, hälsa på nattvakten, möt museets forskare och se nya filmen Oceans på Cosmonova. Kupolbaren, restaurangen och utställningarna är öppna hela kvällen. Fri entré. Dagen därpå öppnar utställningen Wildlife Photographer of the Year, som tidigare visats i London, med djur- och naturfoton från hela världen. Under lovet visas också filmerna Pandor, A Beautiful Planet och Djurfilmen. Dessutom kan barn spela in sin egen film med Stockholms filmfestival junior och göra sin egen haj i skaparverkstaden.
  2. Kolla fjädrar och haute couture på Etnografiska Under sportlovet kan hela familjen följa med på en resa till platser och personer över hela världen som prytts av fjädrar. Visningen Feathers pågår fram till och med den 3 mars. Under avslutningsdagen är det flera visningar, bland annat en särskild familjevisning där man även får besöka museets kreativa verkstad och bygga egna vingar.
  3. VR-spel och experiment på Tekniska museet Låt barnen uppleva 1000 kvadratmeters spelupplevelser i utställningen Play Beyond Play, testa lasersvärds-spelet Beat Saber i VR-labbet, utforska högtryck och lågtryck med museets två laboratörer i en experimentshow, lära sig koda, göra kortfilm och mycket mer (läs mer här). Sportlovsaktiviteterna på Tekniska museet pågår fram till och med den 3 mars.
  4. Slalom i stan – guide till Stockholms skidbackar Vill ni köra slalom och få några härliga åk i backen? Men inte sitta i bilen en hel dag? Vi har snickrat ihop en karta där du enkelt kan se de närmsta skidbackarna: Från Södermalm till Dalarna. Max tre timmar bort. Kolla in guiden här.
  5. Klappa katter på kafé Gamla Valand har genomgått en total förvandling. Det klassiska 50-talsfiket heter i dag Java Whiskers och har fått sex katter som hyresgäster, som kommer att underhålla kaféets gäster framöver. Kanske är det läge att dra dit och klappa lurviga små djur under sportlovet. Läs mer här. Kaféet håller öppet alla veckodagar mellan klockan 10 och 20.
  6. Teater och sing along på Junibacken Upplev Tommy och Annikas första möte med Pippi Långstrump. Rocka loss i Astrids bästa band och upptäck Barbro Lindgren i utställningen och föreställningen Loranga, och mycket mer. Entré för vuxna 185 kronor, barn 155 kronor (gratis för barn under 2 år). Öppet klockan 10-17 måndag till söndag.
  7. Skridskodisco och cirkus på Skansen Under sportlovet kan kidsen till exempel testa styltor och tunnband, åka skridskor till musik, pröva på cirkuskonster under ledning av riktiga cirkusartister i Bragehallen, kolla cirkusföreställning, rida ponny, mata knubbsälar och lyssna på sagor på Skansen. Detaljerna hittar du härÖppettider klockan 10-16 hela sportlovsveckan. 

Stockholm, Sverige