Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stadens turistnäring väl rustad för att välkomna hela landet

Besöksnäringen hoppas att många stockholmare vill stanna kvar i Stockholm.
Besöksnäringen hoppas att många stockholmare vill stanna kvar i Stockholm.

Reserestriktionerna inom landet har lyfts. Caroline Strand, vd på Visit Stockholm, hoppas trots det att många stockholmare vill stanna kvar och uppleva staden – och att fler passar på att besöka huvudstaden.
– Stockholm har otroligt mycket att erbjuda, säger hon.

ANNONS

Under gårdagen kom nya besked gällande resor i sommar. Från och med den 13 juni får symptomfria resa inom Sverige. Hur detta kommer att påverka besöksnäringen i Stockholm återstår att se, men klart är att antalet hotellbokningar gick upp.

– Direkt efter Löfvens besked igår såg vi helt klart en ökning av antalet bokningar generellt. Vi räknar dock med en större effekt idag och över helgen, meddelar Kenneth Hultgren, kommunikatör på Nordic Choice Hotels.

Fler bokade hotell

Koncernens största hotell i Stockholm rapporterade också ett något högre tryck i sitt bokningssystem.

– Jämfört med dagen innan gjordes 9 procent fler bokningar. Antalet bokningar i juli ökade med 5 procent. Att det har någonting att göra med att reserestriktionerna lyftes får vi nog anta, säger Henrik Berghult, vd på Clarion Hotel Sign. 

Men med tanke på den tidigare låga beläggningsgraden på hotellen i stan är det än svårt att dra för stora växlar av siffrorna.

Besöksnäringen hoppas stockholmarna stannar

Turistbranschen i Stockholm har med hänsyn till restriktionerna som rådde innan satsat på att locka lokalbefolkningen istället. Nu hoppas att de att stockholmarna inte flyr stan, och att folk från resten av landet vill komma hit.

– Vi vill inte dra några slutsatser i det här läget. Vi fortsätter att satsa på stockholmare som vill tillbringa sommaren här, men nu kan vi också öppna upp och bjuda in hela Sverige och det är vi väl rustade för, säger, Caroline Strand, vd på Visit Stockholm.

ANNONS

Samtidigt som de jobbar för att göra besöksmål här tillgängliga och trygga, håller en del populära turist- och besöksattraktioner fortsatt stängt, däribland Gröna Lund.

”Stockholm har mycket att erbjuda”

– Det är såklart otroligt smärtsamt för oss att vårt fantastiska Gröna Lund inte är tillgängligt. Men människors hälsa går före och vi hoppas att vi ska klara av att hantera den här situationen så att både nöjesfältet och annat kommer tillbaka.

Caroline Strand hoppas att människor som är symptomfria ändå tar chansen att uppleva huvudstaden, så att stadens verksamheter kan överleva.

– Vi har drabbats oerhört hårt av covid-19. Jag hoppas att vi är ett land i det här, nu när det är tuffare för näringslivet, liksom vi är när det går bra. Stockholm har otroligt mycket att erbjuda.

Stockholm, Sverige