Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Här raggar du bäst i semestertider

Ragga? Dra till Humlegårdsparken eller någon annan av stans alla parker och torg.
Ragga? Dra till Humlegårdsparken eller någon annan av stans alla parker och torg.

Att ragga i stan är lätt som en plätt - bara man vet var man ska gå. Allt om Stockholms krönikör Sofie Strandberg listar platserna där du garanterat får napp i sommar.

Parker och torg

Perfekta ställen att ragga på under sommaren är någon av stans alla parker och torg. Här vimlar det av semesterfirare som njuter av värmen och att kunna sitta ute sent på kvällen. Ta med filten, picknickkorgen och slå dig ner med dina vänner. Därefter är det lätt att skaffa nya bekantskaper.

Be till exempel att få låna tändare till grillen eller korkskruv till vinet av grannen på filten brevid. Eller så placerar du helt enkelt bara din filt väldigt nära ett sällskap som känns singeltätt. Tantolunden, Nytorget, Humlegårdsparken och Vitabergsparken är raggtäta platser att besöka.

 

Sevärdheter

Tänk som en turist och upplev någon av stans alla sevärdheter samtidigt som du har chansen att ragga på någon som inte kommer från Stockholm. Åk ut till en skärgårdsö som du själv inte känner till så väl och sätt dig på ett café eller en bar där ingen känner dig. Därefter är det bara att lägga på turistcharmen.

Gamla stan, Djurgården och promenadstråket längs Strandvägen är också platser där det kryllar av vilsna turister som gärna vill ha tips, väghjälp och kanske är sugna på en kaffe i solen?

 

Barer och uteställen

I en ny undersökning gjord av appen Wrapp fick man fram att Carousel är stället man ska gå till om man vill ragga tjejer då den här restaurangen kryllar av dem. Enligt samma undersökning är Brewdog Bar stället att besöka om man vill limma på män då gästerna här är nästan 80 procent killar.

Andra barer som är perfekta vattenhål att få napp på under sommaren är Obaren som har öppet varje dag till klockan två, klassiska sommarklubben F12 som nästan alltid ger raggresultat och Trädgården där det knappast går att misslyckas med att få till det.

Stockholm, Sverige