Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Trots statliga krisstödet – nu tvingas Skansen varsla

Skansen
Skansen varslar 30 anställda om uppsägning.

I mars slog Skansen larm om att verksamheten riskerade att gå omkull innan sommaren. Trots en rad åtgärder och extra statligt stöd sedan dess ser ekonomin fortsatt tuff ut. På måndagen varslade friluftsmuseet om uppsägning av 30 tjänster.

ANNONS

Skansens besökare består vanligtvis till nästan hälften av internationella gäster. Det här året har de nästan helt uteblivit på grund av Covid-19, vilket resulterat i en ekonomisk kris för friluftsmuseet.

För att överleva har Skansen sagt upp 600 sommaranställda, annullerat avtal för musiker och artister, ställt in evenemang, och implementerat korttidsarbete. Dessutom har man fått förskott på statsanslag och nyligen även fått besked om ett extra tillskott av statliga medel.

15 procent av personalen varslas

Men det räcker inte för att säkra verksamheten på längre sikt, meddelar vd:n John Brattmyhr nu. Därför varslar Skansen på måndagen om uppsägning av 30 tjänster, vilket motsvarar ungefär 15 procent av de totalt cirka 200 fast anställda.

– Det är en mycket allvarlig och tung situation vi befinner oss i och detta är ett besked vi helst inte hade velat behöva komma med, säger John Brattmyhr.

ANNONS
Skansen, Djurgårdsslätten, Stockholm, Sverige