Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

90-talsklassiker på duken i Rålambshovsparken

Snart är det dags för sommarbio i Rålambshovsparken igen.
Snart är det dags för sommarbio i Rålambshovsparken igen.

Den här sommaren satsar Stockholm Filmfestival på 90-tal när de visar bio på storbild i Rålambshovsparken. Då bjuds det på allt från Wild at Heart till Moodysons succéfilm Fucking Åmål.

ANNONS
Under fem kvällar i augusti visar Stockholm Filmfestival gratis bio på en gigantisk filmduk i Rålambshovsparken. Då bjuds det på 90-talsklassiker.

Wild at Heart

Den amerikanska långfilmen som regisserats av David Lynch belönades med en Guldpalm i Cannes 1990. Här följer vi det passionerade paret Sailor (Nicolas Cage) och Lula (Laura Dern) på flykt genom den amerikanska södern i en cabriolet. Vad de inte vet är att Lulas mamma vill ha Sailor dödad.

15 augusti


Pianot

Jane Campions flerfaldigt Oscarsbelönade fransk-australienska drama från 1993. Filmen utspelar sig på mitten av 1800-talet och är inspirerat av Emily Brontës Svindlande Höjder. Här handlar det om stumma Ada som sänds till Nya Zeeland för att gifta sig med godsägaren Stewart. Med sig har hon sin dotter Flora och sitt piano…

16 augusti


Fucking Åmål

Lukas Moodysons långfilmsdebut som handlar om ungdomar i småstaden Åmål hade premiär 1998. Den starka berättelsen om att vara ung och grubbla över sin sexuella läggning i en liten stad där alla känner alla, gjorde succé både bland publik och kritiker. Filmen skördade även internationella framgångar, då med titeln Show Me Love.

17 augusti

ANNONS


Prinsessan Mononoke

Denna japanska animerade långfilm från 1997 har också en plats på duken i Rålambshovsparken. Här följer vi den unge Ashitaka som råkar på en förbannelse efter att ha räddat sin hemby från en attack av en demon. Jakten på botemedel för att häva förbannelsen för honom djupt in i skogen och plötsligt befinner han sig mitt i ett krig mellan människorna och djurgudarna, ledda av Prinsessan Mononoke – en människa fostrad av vargar.

18 augusti


Terminator 2: Domedagen

Ett av få fall i filmhistorien där uppföljaren är bättre än originalet. Arnold Schwarzenegger återkommer, den här gången som snäll robot, och slåss mot T-1000 i David Camerons actionmästerverk. Specialeffekterna i filmen var före sin tid och belönades med en Oscar.

19 augusti

Rålambshovsparken