Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Game of Thrones-kändis kommer till Kista

Ser Jorah Mormont från Game of Thrones gästar Comic Con Stockholm på Kistamässan.
Ser Jorah Mormont från Game of Thrones gästar Comic Con Stockholm på Kistamässan.

Kända ansikten från såväl Game of thrones som How I met your mother kommer till Kista nästa helg.
– Handen på hjärtat så är det bästa året hittills innehållsmässigt, säger projektledaren Christian Kullman.

Nästa helg kommer Cobie Smulders, känd som Robin Scherbatsky i How I met your mother och Iain Glen, känd som Jorah Mormont i Game of thrones till Kista.

Det är återigen dags för Comic con i mässhallen. I år slår man på stort och utöver kändisarna från två av de största tv-serierna på senare år har arrangören i år lyckats få hit såväl Nintendo som Playstation och Xbox. De kommer att visa upp de allra hetaste nyheterna från spelhösten.

Men Comic con är mycket mer än bara spel. En sida som vuxit mycket på senare år är cosplay-delen av mässan. Många reser långväga för att träffa andra som också gillar att klä ut sig till favoritkaraktärer från fiktionens värld, berättar Christian Kullman.

– I år ligger mässan tidigare på hösten delvis för deras skull. Cosplayarna med sina kostymer föredrar ett bättre väder än det som är på höstlovet.

Men det kommer också vara en hel del youtubers på årets comic con. Swebliss, Tejbz och Figgehn är några av de populära tub-personligheterna som dyker upp.

Men den som vill ha minne att ta med sig hem får också vara beredd på att ta med sig ordentligt med pengar till årets mässa. Att fotografera sig med någon av de två tv-stjärnorna som omnämns i början av den här texten kostar 400 kronor.

Är inte det lite väl mycket pengar, Christian Kullman?

– Jag skulle säga att det är billigare än vad majoriteten av mässorna tar. Det kostar ofta mellan 30 och 100 dollar på de andra mässorna. Vi tycker inte att priset är orimligt.

Även för en 13-åring?

– Allt är såklart relativt men vi anser inte att de är för höga.

Kistamässan, Arne Beurlings Torg, Kista, Sverige