Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Trädgården satsar ännu mer på dagtid

Johanna Beckman på Trädgården
Johanna Beckman, Trädgårdens kreativa chef.

I kväll öppnar Trädgården för säsongen. Nytt för i år är att den klassiska sommarklubben breddar musikutbudet – och kör fler aktiviteter på dagtid.

ANNONS

Sedan starten 2003 har sommarklubben Trädgården, som huserar under brovalven ett stenkast från Skanstull, blivit en klassiker i huvudstadens nöjesliv. Nyligen skrev klubben på ett nytt femårigt hyresavtal vilket gör att de nu kan göra en långsiktig storsatsning.

Bland annat har vi installerat
ett stort revolutionerande
ljudtak med högtalare för
att kunna spela högre utan
att störa grannarna.

Johanna Beckman

– Inför denna säsong har vi svängt runt och byggt om allt på utegården. Bland annat har vi installerat ett stort revolutionerande ljudtak med högtalare för att kunna spela högre utan att störa grannarna, berättar Johanna Beckman som är kreativ chef på Trädgården.

Bredare målgrupp

Klubben gör också en satsning för att nå ut till en större målgrupp. Utöver beprövade koncept som live-spelningar och dagsfesterna Daytime Sessions kommer man även att bredda musikutbudet och erbjuda fler aktiviteter på dagtid.

Johanna Beckman

Trädgården har sparkat hela sin vaktstyrka efter fjolårets anklagelser om ­rasism, sexism och övervåld. ”Det är en enormt viktig fråga”, säger Johanna Beckman, här framför Axel Hugmarks konst som pryder utegården. Foto: Pekka Pääkkö

– Det blir allt från barnkonserter och marknader som förhopningsvis gör att folk vill komma hit och hänga dagtid. Sommarens utbud kommer generellt att vara väldigt blandat, säger Johanna Beckman.

Nytt vaktbolag

Förra året hamnade Trädgården i fokus när de, efter anklagelser om rasism, sexism och övervåld, sparkade hela sin vaktstyrka. Johanna Beckman berättar om att de inför årets säsong vidtagit en mängd åtgärder för att det inte ska upprepas.

Make Equal utbildar
all vår personal,
inklusive vakterna.

ANNONS
Johanna Beckman

– Det är en enormt viktig fråga som vi har arbetat hårt med sedan förra sommaren. Vi har bland annat anlitat ett nytt vaktbolag samt inlett ett långsiktigt samarbete med stiftelsen Make Equal där vi genomgår något som kallas jämlikhetscertifiering, säger hon.

Trädgårdens kreativa chef Johanna Beckman fortsätter att berätta om arbetet.

– Make Equal utbildar all vår personal, inklusive vakterna, i frågor kring likabehandling, normkritik och bemötande. Vi har också jobbat intensivt med att sätta en värdegrund som avspeglar hur vi vill jobba, samt säkerställa att den ska användas i praktiken och genomsyra stället.

Trädgården öppnar för säsongen fredag 4 maj.

Adress: Hammarby Slussväg 2, Södermalm.

Hammarby Slussväg 2, Stockholm, Sverige