Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Trenden fortsätter – fler hotell satsar under jorden

Hotel WITH Urban Deli
Hotel With Urban Deli är stans enda helt underjordiska hotell.

Vad har Urban Deli, Hobo och Haymarket gemensamt? De erbjuder alla fönsterlösa hotellrum. Snart öppnar ännu ett underjordiskt hotell i City.

På innergården av en bostadsfastighet på Sveavägen 108 bygger Cityfast nu ett nytt hotell med huvudsakligen fönsterlösa rum, enligt Fastighetsvärlden.

Fastigheten som ligger mittemot Stadsbiblioteket och McDonalds har på senare år inhyst en laserdomeanläggning och innan dess var Sveabadet beläget där.

Men nu blir det alltså hotell på 3 000 kvadratmeter fördelade på 94 rum och tre våningar, två av dem under jord.

Första helt underjordiska hotellet

Fastighetsägaren är långt ifrån den första att vilja tjäna pengar på en mörk källare.

När Hotel With Urban Deli öppnade för snart tre år sedan blev de stans första helt underjordiska hotell med sina 106 fönsterlösa rum på Sveavägen 44.

Och ett tiotal fler hotell i stan erbjuder utöver sina vanliga rum även övernattning under jord. 46 av Hobos 201 rum saknar fönster, likaså 75 av Haymarket by Scandics 405 rum.

Nytt positivt fokus

Många hotell har tidigare haft mörka rum till uthyrning när trycket varit högt, men det är först på senare dagar som det börjat lyftas fram som något positivt – bland annat med fokus på extra god sömn.

– Det är ett resultat av höga fastighetspriser och brist på lokaler. Ny teknik gör det möjligt att skapa en behaglig upplevelse, säger Sören Hullberg, partner på rådgivningsföretaget Hops Management, till Fastighetsvärlden.

Det nya hotellet på Sveavägen väntas stå färdigt i början av nästa år.

Stockholm, Sverige