Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Wrestlare gör upp i nordiskt mästerskap

Fejk eller inte?
Så här kan det gå till med två wrestlare i ringen.

På lördag hålls för första gången Valhalla Nordic Wrestling Championship på Collosseum i Stockholm. Då ska en rad wrestlare göra upp om titeln som nordisk mästare.

Wrestlingen har på senare år fått ett starkare fäste och en växande publik här i Stockholm. På lördag, 8 juli, äger för första gången Valhalla Nordic Wrestling Championship rum på Colosseum i Slakthusområdet.

”Nästan alla har varit mästare på ett eller annat sätt”

– Det är wrestlare från alla nordiska länder. Nästan alla har varit mästare på ett eller annat sätt och alla är fantastiska atleter och kallhamrade dödsmaskiner. Sedan har vi även folk från Österrike, Isle Of Man, Ryssland, Kanada och Polen, säger Christoffer Sahlgren, grundare av Sthlm Wrestling, stans enda klubb för den här sortens brottning.

Det är de som anordnar mästerskapet där de nordiska förbunden ska utse en nordisk mästare.

Publikfavoriten ska försvara det svenska tungviktsbältet

– Messiah Hallberg som är president för Sthlm Wrestling har utsett Finsk-Kanadensiska Starbuck till Interim Valhalla Nordic Wrestling Champion, sedan har den nordiska wrestlingpubliken med en omröstning på internet utsett High Flyern Timmy Force, Stockholmsmästaren, till hans motståndare, berättar Christoffer Sahlgren.

Utöver det blir det en Triple Threat match om det svenska tungviktsbältet där publikfavoriten Daniel ”BEAST” Atterhagen ska försvara sitt guld mot J.O Hansen och Ken Malmsteen och mycket mer.

Sixt och Kira som är med och tävlar i helgen gör upp i ringen.

Sixt och Kira som är med och tävlar i helgen gör upp i ringen. Pressbild: Fredrik Streiffert

Representanter från USA på plats

Under dagen kommer även representanter från världens största wrestlingförbund, amerikanska World Wrestling Entertainment (WWE), att finnas på plats.

– Det hör till ovanligheten att de bryr sig om det som sker i de mindre divisionerna så vi är båda glada och stolta att vi lyckats få hit dem, säger Christoffer Sahlgren som hoppas att dagen ska skapa ringar på vattnet.

– Alla hoppas på ett utökat samarbete mellan länderna och andra synergieffekter: mer erfarna wrestlers, mer erfarenhet för alla, roligare matcher, fler sponsorer som ser kapaciteten wrestlingen har att connecta med publiken och fetare shower.

Vad kan besökarna förvänta sig?

– Att de ska få släppa sargen rejält en kväll och uppleva stans fetaste show!


Vad: Valhalla Nordic Wrestling Championship

När: Lördag, 8 juli. Dörrarna öppnar 18.30. Första matchen 19.00.

Var: Colosseum, Arenavägen 75

Mer praktisk info om evenemanget här.


Skådespel eller blodigt allvar? Läs vårt reportage om wrestling från i våras

 

Arenavägen, Stockholm, Sverige